ឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
- ម្នាស់ ១ចំហៀង
- ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម
- ទឹកត្រី
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកត្រូវលាងឱ្យស្អាត កាប់តូចៗល្មម
- ខ្លាញ់ ៥០ក្រាម
- ខ្ទឹមសត្រូវបកសម្បកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំកុំឱ្យម៉ដ្ឋពេក
- ម្នាស់ត្រូវលាងទឹកឱ្យស្អាតពុះជាពីរ ចិតជាចំណិតបញ្ឆិតមិនស្ដើងពេកនិងមិនក្រាស់ពេក
ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖
- ដំបូងត្រូវដាក់ខ្ទះឱ្យក្ដៅ ហើយដាក់ខ្លាញ់ចូលទុកឱ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសចូល
- ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
- ជ្រំទឹកប្រហុកចំហុយ ជាមួយអំពិលទុំ រួចចាក់ចូលត្រីបុក លៃលកយ៉ាងណាកុំអោយរាវពេក។
- ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
- ទុកមួយសន្ទុះ រួចដួសដាក់ចានហើយត្រូវ ដាក់ស្លឹកខ្ទឹមរោយពីលើជាការស្រេច។ សូមទទួលទានឲ្យឆ្ងាញ់ពិសារ!