វីធីដុតមាន់កូកា និងស្ពីក្តោប ជាមួយទឹកត្រីអំពិលទុំ

វិធីដុតមាន់ស្ពីក្តោប (សាកម្តងច្បាស់ជាញាម)





គ្រឿងផ្សំ
មាន់, ស្ពីក្តោប(ខាត់ណា), អំបិល គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមស ទឹកត្រី ស្ក ប្រេងខ្យង,​ ប៊ីចេង, ម្សៅស៊ុបខ្នរប្រេងឆា, រំដេង, ស្លឹកក្រូចសោច, អំពិលទុំ, កូកាកំប៉ុង ឬដប  
វិធីធ្វើ
1.  មាន់ស្រែទម្ងន់ប្រហែល ១ ឬ២ គ.ក្រ​ (តាមទំហំ និងតម្រូវការ) ១ក្បាល, មើមខ្ទឹម ៥កំពិស និង គល់ស្លឹកគ្រៃដំបំបែក ៣-៤គល់, អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វ និងទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
2.  បុកមើមខ្ទឹមស រំដេង, ស្លឹកក្រូចសោច ចូលគ្នាឲ្យម៉ត់
3.  លាងមាន់ យកគ្រឿងក្នុងចេញអោយស្អាត
4.  យកមាន់មកប្រឡាក់គ្រឿងដែល បុកហើយលាយជាមួយទឹកត្រី ស្ក ប្រេងខ្យង,​ ប៊ីចេង, ម្សៅស៊ុបខ្នរ  អោយសព្វទាំងក្នុងទាំងក្រៅ រួចយកគល់ស្លឹកគ្រៃ មកឆ្មួលញ៉ុកចូលក្នុងខ្លួនមាន់។
5.  យកស្ពីក្តោបលាយជាមួយ ម្សៅស៊ុបខ្នរ ​ស្ក ប្រេងខ្យង ប៊ីចេង ហើយច្របាច់បញ្ចូលគ្នា ទុករយៈពេល ៣០នាទីមុនពេលយកមកដុត
6.  វិធីដុត ដាក់គុលស្លឹកក្រីទ្រាំបាតឆ្នាំង ដាក់មាន់ពីលើ ហើយចាក់កូកាចូលពីលើមាន់ និងគ្របគម្របឆ្នាំង បន្ទាប់មកត្រូវឩស្សាហ៍ប្រែ និងបន្ថែមកូកាក្លាចវាខ្លោច  ពេលដែលមាន់ជិតឆ្អិនហើយលើកមាន់ចេញ រួចហើយយកខាត់ណាដែលបានផ្ងំទុកមកដាក់ បើអស់ទឹកកូកាត្រូវចាក់បន្ថែម ហើយធ្វើការដុតបន្តរហូតខាត់ណារាងទ្រោម យកមាន់មកដាក់ពីលើ ហើយគ្របវារហូតបន្លែ និងមាន់ឆ្អិនបានល្អ ការដុតបានបញ្ចប់
7.  របៀបធ្វើទឹកត្រីអំពិលទុំ
-       ត្រូវយកទឹកដែលសល់ពីដុតមាន់ និងបន្លែ យកមកលាយអំពិលទុំ ហើយថែមទឹកត្រី (តាមតម្រូវការហូប) ប៊ីចេង ស្កក្រហម(ល្អជាងស្កសរ) ខ្ទឹមសចិញ្រ្ជាមឲ្យម៉ត់ ហើយលាយបញ្ចូលគ្នា សាលភ្លួកមើល។