ដើមត្រចៀកក្រាញ់
មានប្រយោជន៍ បន្ថយជំងឺលើសឈាម បំប៉នខួរក្បាល ព្យាបាលដំបៅក្រពះ បន្ថយកំដៅធ្វើអោយ ត្រជាក់ខ្លួន។ កាកស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ដែលសល់ពីការធ្វើភេសជ្ជៈអាចប្រើលាបលើមុខ ដងខ្លួន ដៃ ជើង អាចជួយថែរក្សាស្បែក ឲ្យទន់រលោងល្អ។
* វិធីធ្វើភេសជ្ជៈទឹកត្រចៀកក្រាញ់៖
គួរយកទាំងឬស ទាំង ដើម ទាំងស្លឹក ដែលបរិបូណ៌ដោយសារធាតុសំខាន់ៗ ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ ហាន់ ប្រមាណមួយក្តាប់ដៃល្មម, ទឹកឆ្អិនត្រជាក់ កន្លះលីត្រ, ទឹកស្ករខាប់រំងាស់ដាក់ស្លឹកតើយ (សម្រាប់អ្នកមិនចូលចិត្តក្លិនស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់), ចាក់ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ និងទឹកឆ្អិន ចូលម៉ាស៊ីន ក្រឡុក រហូតម៉ដ្ឋ រួចច្រោះនឹងស្បៃយកកាកចេញ, ចាក់ដាក់កែវ ថែមទឹកស្ករខាប់ចូល តាមចំណូលជាការស្រេច។
- អាច ញ៉ាំភ្លាមៗ ដាក់ដុំទឹកកកចូល ឬក្លាស្សេ មិនគួរទុកយូរលើស ២ថ្ងៃឡើយ៕
មានប្រយោជន៍ បន្ថយជំងឺលើសឈាម បំប៉នខួរក្បាល ព្យាបាលដំបៅក្រពះ បន្ថយកំដៅធ្វើអោយ ត្រជាក់ខ្លួន។ កាកស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ដែលសល់ពីការធ្វើភេសជ្ជៈអាចប្រើលាបលើមុខ ដងខ្លួន ដៃ ជើង អាចជួយថែរក្សាស្បែក ឲ្យទន់រលោងល្អ។
* វិធីធ្វើភេសជ្ជៈទឹកត្រចៀកក្រាញ់៖
គួរយកទាំងឬស ទាំង ដើម ទាំងស្លឹក ដែលបរិបូណ៌ដោយសារធាតុសំខាន់ៗ ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ ហាន់ ប្រមាណមួយក្តាប់ដៃល្មម, ទឹកឆ្អិនត្រជាក់ កន្លះលីត្រ, ទឹកស្ករខាប់រំងាស់ដាក់ស្លឹកតើយ (សម្រាប់អ្នកមិនចូលចិត្តក្លិនស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់), ចាក់ស្លឹកត្រចៀកក្រាញ់ និងទឹកឆ្អិន ចូលម៉ាស៊ីន ក្រឡុក រហូតម៉ដ្ឋ រួចច្រោះនឹងស្បៃយកកាកចេញ, ចាក់ដាក់កែវ ថែមទឹកស្ករខាប់ចូល តាមចំណូលជាការស្រេច។
- អាច ញ៉ាំភ្លាមៗ ដាក់ដុំទឹកកកចូល ឬក្លាស្សេ មិនគួរទុកយូរលើស ២ថ្ងៃឡើយ៕